Brocante franse martk in zutphen

Vorige week zondag liep ik om 08.30 uur over de brocantemarkt in Zutphen waar men druk was bezig hun kraam op te zetten. Aanvang is 10.00 uur, maar ik wil zeker niks missen van de sfeer die dan heerst op zo’n vroeg tijdstip. Iedereen is dan heel druk om hun auto uit te pakken, heen en weer lopen met spullen, etaleren hiervan enz. Gelukkig scheen de zon volop en men was al in opperbeste stemming. De kick om net tegen dat ene object aan te lopen waarnaar je (ik dan) op zoek bent geeft je “vleugels”. Mijn eerste aankoop was snel gedaan: een prachtig oud klein etalagepopje……………

Het is de linkerpop en deze staat erg mooi bij zijn kleine broertje! Tussendoor eerst even koffie met gebak en mensen kijken. De ene loopt met een kastje onder de armen, de ander met een  schilderij, dan weer iemand met een prachtig ornament, het is altijd echt genieten om al dat moois te zien. Ik liep ook tegen oude aardappelzakken aan en het is de sleetse kleur waar ik dan op val.

Ook zag ik nog een hele mooie eikenbladkrans en zeker in dit jaargetijde “hoort” deze in een woonkamer aanwezig te zijn. Ik heb de krans aan een oud paneel gehangen, deze combinatie vind ik altijd een hele mooie uitstraling geven.

Ik heb meteen de kamer weer veranderd, dit gebeurd meestal na nieuwe aankopen. De klepbank weer bij de eettafel en nu aan de andere kant van de achter/voor kamer. De sidetable tegen de muur en hiernaast een stapel oude houten bakken enz. Een mooi wit (echt) vachtje over een stoel gehangen, zeker in het najaar een leuke toevoeging in je kamer.

Ik vind het weer erg gezelig zo en ga er lekker van genieten. In het najaar zijn er altijd veel mooie fairs waar ik er zeker weer een paar ga bezoeken.

Wanneer ik dan een klein zwart napoleon paspopje tegenkom, sla ik mijn slag en probeer deze te kopen. Dit is een item waarvoor ik nog plek heb naast mijn bruine napoleon………..

Tot snel en groetjes,

Monique

3 gedachten over “Brocante franse martk in zutphen

  1. Emilie Nijman

    Wat een prachtige foto’s vol inspiratie! En de nieuwe aankopen staan er zo mooi bij.

Reacties zijn gesloten.