Broodplanken en een creatief dagje

Broodplanken kan je eigenlijk overal kwijt en zijn er in alle vormen en maten. Groot, klein, rond, ovaal, langwerpig, hout kleur, wit, wat je maar wilt. Juist ook om iets lelijks te verbergen zoals een vlek, snoeren enz. Ik heb ze her en der verspreid liggen/staan in de woonkamer en in de keuken gewoon omdat ik ze echt gaaf vind.

Ik was al langer van plan om een wit handdoekenrekje zwart te schilderen voor in onze slaapkamer, gewoon met zwarte muurverf. Tevens wilde ik oude panelen, die ik een tijdje terug bij de Tweede Lente had gekocht, aan één kant wit schilderen. Hier heb ik plannen mee, maar dit komt de volgende keer. Vanochtend de panelen onder de veranda gezet en heb me lekker uitgeleefd met de witkwast, hoe kan het ook anders met dit prachtige weer. Het rekje heb ik op onze zolder geschilderd, op de foto’s is te zien dat ook wij daar de nodige rommel hebben liggen. Elke keer wordt er wat opgeruimd om uiteindelijk hier ook een mooie nette ruimte van te maken. Vooral gewoon doorgaan………….

Vanmiddag zijn Janny en ik naar de Oude Bank in de korenpassage geweest waar we een workshop hebben gevolgd over de mogelijkheden die je hebt met de krijtverf van JDL. Het was echt interessant om te zien wat voor resultaten je hiermee kan bereiken op alles!!! Het boek “Vintage Paint” van JDL (24,95) laat heel veel voorbeelden zien en is een goede leidraad.  Het was ook erg gezellig met 12 dames met allemaal de nodige plannen om thuis aan de gang te gaan.  Op de site van de Oude Bank vindt je alle informatie die je nodig hebt. Zij hebben ook een zaak in Zwolle en de mooie brocante spullen die daar staan komen van Elian oftewel The Pollewop Place in Emst. Hierbij wat foto’s van hun pas geopende zaak in Apeldoorn. In de zaak zelf kan je uitgebreid zien en horen wat voor kleuren er te koop zijn.

Leef je uit en maak wat moois van een vergeten kastje, voetenbankje, rekje, rieten stoel, stoffenstoel enz.

groetjes

Monique

Een gedachte over “Broodplanken en een creatief dagje

  1. Brigitte

    wat gaaf allemaal!! Goed bezig geweest en ben benieuwd naar je volgende post
    Fijn weekend alvast
    Lieve groet Brigitte

Reacties zijn gesloten.