Buitenplaatjes, zwarte krijtverf en klussen

Ik moest wat foto’s van de tuin maken nu het mooi weer is en alles er buiten weer gezelliger uit gaat zien. De grote witte console met gietijzeren vaas heb ik op de achtertafel gezet. Wanneer je dan toch bezig bent dan ook meteen wat foto’s van het hele buitengebeuren……..

Eric is net een week met fietsvrienden naar Majorca geweest en ik heb ook een week vrij genomen. Niet zomaar, ik had al lang een plan bedacht wat ik zou gaan doen in die week.         Ja, KLUSSEN! Niet even een tafeltje, stoeltje, bankje schilderen, maar onze tweede verdieping sauzen. Voor de tweede trap naar de zolder heeft Eric ooit een deur geplaatst, kan de warmte niet teveel naar boven. Wanneer je deze deur open doet zie je de trap met de overloop waarop twee soorten lelijke blauwe vloerbedekking lag. Eerlijk, ik heb dit toen niet verzonnen, het was een idee van Eric:  Ach, ziet toch niemand en hoe vaak kom je hier nu eigenlijk? Nou, VEEL kan ik je zeggen. De grote zolderkamer is een beetje mijn winkeltje en ook Eric zijn kantoortje zit hier en zijn we (Eric) heel vaak.  Dus, al jaaaaaaren erger ik me elke keer weer aan dit gedeelte van ons huis. Maar, …………nu gaan wij deze zomer de grote zolderkamer aanpakken (is ook echt nodig) en ik had al geopperd om dat “lelijke” gedeelte ook meteen hierin mee te nemen, sauzen, nieuwe vloerbedekking, verven enz. Nou, dat vind ik echt niet nodig hoor en wanneer jij hier wat mee wilt, moet je anders zelf maar wat regelen. Uh????????           Oke, dat ga ik dan ook doen. Eric een weekje weg en ik aan het werk. Ik heb de muren gewit en geregeld dat op de trap en het overloopje mooie zwarte vloerbedekking wordt gelegd. Bijna dezelfde kleur zwart als op de eerste verdieping ligt, je ziet nauwelijks verschil. Het was nog wel een “uitdaging” om een bedrijf te vinden die de oude vloerbedekking wilde verwijderen en dat is dus gelukt. Ik ben natuurlijk al een tijdje terug begonnen met zaken uit te zoeken en te organiseren om het deze week te kunnen realiseren.

Hier zie je bij de nieuwe trapbekleding eerst een oud krukje met een hoed, waarna je naar boven loopt en op de overloop een grote spiegel, tafeltje met leuke spullen erop gestyled. Deze heb ik dus met de zwarte krijtverf behandeld. Het lijkt op de foto donkergrijs, maar in het echt is het diepzwart. Al het schilderwerk in deze ruimte moet nog worden gedaan, maar dat ga ik op mijn gemak doen onder leiding van Eric. Afgelopen vrijdag is Eric (gelukkig gezond en wel) thuis gekomen en hij was oprecht verrast. Uiteraard merkte hij wel op dat het schilderwerk nu wel lastiger zou worden i.v.m. de nieuwe vloerbedekking. Ook dat gaat goed komen……………        Het zijn gelukkig luxe zorgjes.

Groetjes,

Monique

Een gedachte over “Buitenplaatjes, zwarte krijtverf en klussen

  1. Annelies

    Ziet er mooi uit Monique.
    Heerlijk om je weer uit te leven op een nieuw project.

Reacties zijn gesloten.