Burgerbrug en Twisk

Ik ga al heel lang jaarlijks met twee vriendinnen drie dagen weg in ons mooie land. Janny en Linda zoeken dan een leuke bestemming uit en ik rijd. We hebben de taken  perfect verdeeld. Deze keer werd het een B&B Catherina Hoeve in Burgerbrug omdat we in o.a. Haarlem wilden gaan winkelen. Voor ons was dit de eerste keer in een B&B en het is ons prima bevallen! Hieronder de folder van Cea en Guus die ons hebben verwend met 2x een heerlijk ontbijt.

Zij hebben drie kamers die in een brocante stijl zijn ingericht, helemaal mijn ding. De sfeer die er heerste was erg fijn en ook was er een aparte huiskamer voor de gasten waar je TV kon kijken en gezellig samen kon zijn. Zaterdagmorgen zijn we, op aanraden van CEA,  naar Twisk gereden waar we een bezoek aan “Jolandelijk” hebben gebracht. De eigenaresse (Jolanda) heeft een hele grote schuur/boerderij helemaal vol met prachtige brocante spullen. Nadat ik (uiteraard) eerst een tijdje met Jolanda had gepraat, ben ik ook heerlijk gaan kijken naar al het moois. Janny en Linda hadden al een paar rondjes gemaakt en de toonbank werd steeds voller met spullen die zij al hadden uitgezocht. Ik mocht foto’s maken omdat ik had verteld dat ik een bericht over haar zou schrijven op mijn site en een paar foto’s wilde plaatsen. De foto’s zijn helaas niet mooi geworden en om die reden laat ik dit achterwege. Het zou al die mooie spullen die er stonden tekort doen. Nadat we een tijd heel gezellig bij Jolanda waren geweest zijn we naar Hoorn gereden. De auto was al behoorlijk vol omdat we (natuurlijk) alle drie wat hadden gekocht en het handdoekenrek van Linda veel plaats innam. Linda zelf kon nauwelijks meer zitten op de achterbank, we hebben erg gelachen! Om die reden en als een soort van zelfbescherming zijn we niet naar Sandra van “Stal 135” gegaan die ook in Twisk een prachtige winkel met brocante moet hebben. Sandra organiseert een Brocante kasteelfair in Baarn op 24 en 25 juni a.s. en dit moet echt de moeite waard zijn. Hieronder mijn aankopen bij Jolandelijk: een prachtige grote beboterde soepterrine, een zwarte oude doos waar de klep van open kan en een paar oude schoenmallen.

Hierbij ook nog foto’s van een oude broodplank met “gewoon” een aantal beboterde schalen. Eric heeft een paar broodplanken kaal gemaakt omdat hier wat houtworm in zat. Het beste om dit te bestrijden is om het object te ontdoen van verflagen, dan inspuiten en weg is de houtworm. Alleen………….weg is ook de vaak prachtige patine. Ik heb dit gelukkig weten terug te krijgen door de planken 2x met bruine boenwas in te smeren (tussendoor laten drogen), met witte zeep inwrijven om het wat vaal te krijgen (weer laten drogen) en dan nog wat schuren. Het resultaat is helemaal naar mijn zin.

A.s. 18 juni sta ik zelf met een kraam vol met mooie spullen op “Buitenkunstig Gorssel”. Dit evenement begint om 11.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De reden is dat onze zolder langzamerhand vol raakt met spullen die naar een andere eigenaar/eigenaresse mogen. Misschien dat we elkaar daar ontmoeten!

Fijn weekend en groetjes,

Monique