Een dagje brocante en engelenvleugels

Afgelopen zaterdag zijn Janny (mijn vriendin) en ik een dagje brocante wezen shoppen. In de JDL (9e editie) had ik de reportage van Frou Splinter in Makkinga gezien en vond het prachtig. Elke laatste zaterdag van de maand houdt Sandra (eigenaresse) open dag van 08.00 uur tot 13.00 uur. Het is een eind rijden, maar dan heb je ook wat. Om 10.00 uur vertrekken en een uurtje later ben je er………dachten wij. De tomtom liet ons in de steek en wij moesten improviseren qua route. Dit lukte niet zo en na wat vragen kwamen wij veeeeeeel later dan verwacht bij Sandra. Ondertussen hadden wij al gebeld dat we er WEL aankwamen. Het was echt heel gaaf om in haar huis te lopen en bijna alles was te koop, op de meubels na. Er waren al heel veel mensen geweest en toen wij er waren (einde van de ochtend) was het super rustig. Wij konden dus goed alles bekijken en hebben een paar leuke dingen gekocht. Lekker koffie met cake en ook gezellig bijgepraat met andere “brocante dames”. Het bleek dat we heel dicht bij Sil’shome in de buurt zaten en besloten om daar ook even aan te gaan. Dit is ook echt een aanrader. Heel groot , dus een hele grote collectie brocante. Echt super gaaf!!  Hierbij foto’s van mijn aankopen, een zwarte kist, een zwarte tulband en twee vakjeslades. Deze komen volgens mij uit een oude drukkerij.

Het is lekker industrieel dus tegenstrijdig met de oude engelenvleugels waarvan ik er drie heb. Een kleine witte die ik vorig jaar heb gekocht bij Intratuin. Rond de kerst verkopen zij altijd grote en kleine witte engelenvleugels voor een heel zacht prijsje. De oude vleugels zijn vaak behoorlijk prijzig. Ik heb bij de Tuinkamer een zelfgemaakte gekocht vorig jaar en nu pas bij Tante Brocante in Apeldoorn een hele mooie oud gemaakte vleugel van Jeanne Darc Living. Heel betaalbaar en dan maar niet “echt ” oud.

Ik houd van deze tegenstelling, stoer industrieel en lief brocante.

Tot de volgende keer en groetjes.

P.s. De volgende keer laat ik de steigerhoutenbank zien die Eric heeft gemaakt, van oude planken, voor bij onze eethoek. Echt een stoere bank geworden.

Monique