Een rondje foto’s

Afgelopen week is Anneke Gambon de fotograve geweest om een fotoshoot (de tweede keer) van ons interieur te maken. Als alles goed gaat komen we t.z.t. weer in een heel mooi blad te staan. Ik mag de naam hiervan nog niet zeggen omdat we nog niet zeker weten of het doorgaat. Het is altijd afwachten of men tevreden is met het eindresultaat. Ik heb er wel alle vertrouwen in hoor! Nadat Anneke weg was heb ik zelf ook nog maar eens een rondje foto’s gedaan.

Om de paspop/mannequin zie je een “Bustle” zitten. Dit droegen de dames ooit om hun achterwerk meer body te geven. Dit is erg vrij vertaald…….

Deze heb ik gekocht bij “Uit Aletta’s tijd”. Lettie en haar man wonen in Ijsselmuiden waar zij aan hun woonhuis een kleine winkel hebben met veel prachtig brocante. Ik heb Lettie vaker ontmoet op de Brocante fair bij Elian en afgesproken dat ik een keer bij haar op de koffie zou gaan en tevens haar winkeltje bezoeken. Ik zag op hun site deze “Bustle” en besloot om nu dit bezoekje eens waar te maken. Het was erg gezellig en Lettie is zeer gastvrij. Uiteraard heb ik nog een paar mooie spulletjes gekocht en afgesproken dat we elkaar zeker nog een keer gaan zien.

Gipskruid blijf ik prachtig vinden en zeker in een grote gietijzeren pot zoals je hier boven ziet. Deze staat onder de veranda, daarom kan de gipskruid in dit geval gewoon buiten staan. De grote klepbank weer gezellig aangekleed en oud zink met oud hout blijft (vind ik) een prachtige combinatie.

Asparages in de woonkamer doet het ook alijd leuk. In dit geval heb ik een paar takken in wat water gezet en deze in de gietijzeren pot geplaatst. Op de eettafel staat een zinken emmer met asperages planten. De witte kraag die je ziet heb ik zelf in elkaar gezet. Stroken witte roezel, een rijgdraad hier doorheen en aantrekken tot de gewenste lengte en op deze manier krijg je een soort pierrotkraag.  Deze heb ik om een oude kleerhanger gehangen. Beboterd servies verveelt nooit en kan je niet genoeg van hebben (een beetje overdreven natuurlijk). Mijn laatste aankoop is een klein popje en zij heeft een mooi plekje bij de anderen gekregen. De doosjes (ik heb er twee op elkaar liggen) zijn oude bruidsdoosjes.

Het is trouwens maar goed dat de fotograve niet vaak komt want je portemonnee raakt er behoorlijk leeg van. De “bril” waardoor je dan ineens kijkt naar je interieur, moet je snel weer afzetten. Veel te kritisch en dan moet nog ineens iets nieuw en/of anders worden gestyled.

Genoeg gekletst, een fijne zondag gewenst!

Groetjes

Monique.