Eikenbladkrans……..

Met de herfst in aantocht krijg ook ik steeds meer de behoefte aan meer warmte en gezelligheid in huis. Op tijd de kaarsjes aan (bij mij theelichtjes, vind ik veiliger), een bontje hier en daar en mooie kransen aan paneeldeuren. Dit plaatje heb ik dan voor ogen. Alhoewel het weer ons behoorlijk voor de gek houdt (het lijkt echt zomer), was ik toch al bij verschillende bloemenzaken geweest met de vraag wanneer de eikenbladkransen arriveren. Bij de meeste zaken kreeg ik als antwoord dat zij deze niet verkopen omdat het maken hiervan nogal arbeidsintensief is, waardoor zo’n krans nogal prijzig wordt. Hoe kom ik dan toch aan een mooie eikenbladkrans?? Dat wordt zelf het bos in om mooie bladeren te zoeken. Van verschillende kanten kreeg ik te horen dat dit wellicht verboden is. Oke…………s’nachts dan maar op pad??? Geintje!!!

Wat wil nu het geval: Een paar weken geleden gingen Eric en ik een eind fietsen en  ineens zagen wij mannen van de gemeente bomen snoeien. Je raadt het al. Dit waren eikenbomen. Meteen op de rem en na netjes gevraagd te hebben, zijn wij aan het rapen gegaan om zoveel mogelijk takken in onze fietstassen mee te nemen en ook onder onze snelbinders te binden. Thuis gekomen alle takken onder de veranda gelegd met het plan zelf z.s.m. een mooie krans te gaan maken. Mijn schoonmoeder vond het echt leuk om alle blaadjes met een goed schaartje van de takken te verwijderen. Deze in een teil verzameld en aan de slag ermee. Een strokrans gekocht met wat doosjes krammetjes. Als tip kreeg ik te horen om een inkeping met een mes te maken in de krans, waarna deze met binddraad omwikkeld moet worden. Anders valt de strokrans uit elkaar. Dit om te voorkomen dat je geen duim meer over houdt, de krans is nogal hard. Hieronder het resultaat.

Al zeg ik het zelf: Ik vind het een prachtexemplaar geworden. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat, toch?

Hierbij ook een foto van een mooi oude teil die ik heb gekregen van een buurvrouw. Zij vertelde dat de teil van haar schoonouders is geweest (zelf is zij al 80) en dat zij dacht mij hier een plezier mee te kunnen doen. Nou, ik dacht het ook!!!!! Kijk zelf maar.

Ook nog even een overzichtje van kleine veranderingen die ik heb aangebracht in en om huis.

De volgende keer laat ik jullie mijn pogingen zien om een simpele witte hoes te maken voor onze bank. Zei ik simpel????

Groetjes en een heel fijn weekend.
Monique.

Een gedachte over “Eikenbladkrans……..

Reacties zijn gesloten.