Frou Splinter in Makkinga

Afgelopen vrijdag ben ik een dagje naar mijn vriendin Corine in Heerenveen geweest om lekker “bij” te praten. Het is maar een uurtje rijden en elke keer zeggen we tegen elkaar: dit moeten we vaker doen, zover is het toch niet? Het is sowieso heel interessant om naar het noorden van ons land te gaan omdat daar de meest mooie brocante winkels zijn. T’moskje in Kollum, Frou Splinter (Sandra) in Makkinga, Aya Mulder (frenchdecorandmore) en de Woonwinkel (Johan) in Leeuwarden,  De Tuinkamer (Karin) in Hoogezand enz. Na mijn bezoek aan Corine ben ik doorgereden naar Sandra in Makkinga en het was super!! Gezellig gekletst en wat een prachtige spullen allemaal. Ik heb (uiteraard) mooie spullen gekocht waaronder deze prachtige zwarte hanglamp.

Wij hebben precies dezelfde in onze keuken hangen en het lijkt mij erg mooi om ook in de gang zo’n lamp te hebben. Eric moest even wennen aan dit idee………..Hiervoor moeten we weer iets construeren (Eric) om het mooi te krijgen en dat wordt weer een uitdaging! Gaat even duren, maar dan heb je ook wat.

Een heel leuk nummerbordje, twee mooie blikken, twee oude apothekerspotten en een kleine oude trog heb ik ook meegenomen. De blikken staan nu in onze toilet/washok op de eerste verdieping, hierbij nog wat foto’s van deze ruimte.

Fijne avond!

Monique

Ps Volgende keer vertel ik over T’moskje in Kollum.

8 gedachten over “Frou Splinter in Makkinga

 1. Angelien ter Brugge

  Dag Monique, prachtig die lamp, wordt het allemaal net iets stoerder van!
  Ik heb nog een vraag over je vorige post: ik vind die twee schilderijen zo mooi, kun je aangeven wat uiteindelijk de afmeting per schilderij is? Ik denk er sterk over om ze ook te bestellen, maar ik moet ze wel goed kunnen hangen om ze recht te doen! Heb ik het goed begrepen dat je er zelf twee doeken van hebt gemaakt?
  Ik zie graag je antwoord,
  Hartelijke groet,
  Angelien

  1. Monique Bericht auteur

   Hoi Angelien,

   Dank je voor je enthousiaste reactie. Ik merk dat ik naar meer stoerder ga. De totale afmeting van de pent is 150 breed en de lengte tussen 130 en 140 lang.
   De vrouw en man staan naast elkaar als één geheel op het doek. Wij hebben het doormidden geknipt, anders werd het bij ons te groot.
   Ook hebben we iets (10 cm) van de lengte gehaald en Eric heeft voor beiden een even groot raamwerk gemaakt. Ik heb het besteld
   bij de boerenbonthal in Amsterdam en zonder verzendkosten koste het 25,00 euro. Wanneer je bij “Brocante het franse huis” kijkt op hun facebook zie je het ook hangen boven hun bank.
   Zij hebben dit op dezelfde manier gedaan als wij dat hebben gedaan. Hetty heeft het nog korter gemaakt.
   Wanneer je belt met de boerenbonthal hoor je precies hoe je het kan bestellen. Veel succes!!!
   Wanneer je nog vragen hebt, laat het me dan weten.
   Lieve groet, Monique

   1. Angelien ter Brugge

    Hoi Monique,
    Sorry voor mijn late reactie, en bedankt voor je jouwe!😀 Een vriendin heeft het doek voor mij meegenomen uit Amsterdam en heb het vandaag gekregen, wat mooi!! Ben er heel blij mee, nog wel een plekje zoeken want ze zijn groot zeg, gaaf! Heel erg bedankt voor de tip, liefs Angelien

Reacties zijn gesloten.