Gevulde bakken en een klus

Ik zag in de tuin veel afgeknapte knoppen van de annabelle liggen. Ze zijn nu bruin van kleur en ik bedacht dat het mooi zou staan wanneer ik de bollen in een oude trog leg. Deze trog heb ik al jaren voor het zijraam in de woonkamer staan. Het is een mooi plaatje geworden. Heel raar dat ik nu pas zie hoe mooi ik dit vind. Ook heb ik witte violen in de teil bij de voordeur gezet. Dat geeft een beetje het voorjaarsgevoel.

Afgelopen woensdag ben ik bij de Oude Bank in Zwolle geweest. Geja verkoopt krijtverf van Annie Sloan. Het voordeel van deze krijtverf is dat je de ondergrond niet hoeft te behandelen. Klinkt als muziek in de oren. Je schildert b.v. een tafel twee keer (de droogtijd is twee uur) en dan eindig je met een blanke boenwas. Dit laat je 24 uur drogen. Eric zag dit absoluut niet zitten, je moet altijd een ondergrond schuren of ontvetten. Daar heeft hij gelijk in, maar bij deze verf wordt beweerd dat het bij dit product echt NIET hoeft. De tafel onder de veranda heeft een rood/buin houten blad wat ik niet mooi vind en daarom heb ik hier altijd een wit kleed over liggen. Daar heb ik dan weer een plastic kleed overheen liggen omdat, wanneer de kinderen uit de buurt gezellig komen snoepen en iets drinken, alleen een wit kleed niet praktisch is. Dus…………aan de slag gegaan en de tafel twee maal geverfd. Daarna met een kwast de boenwas aangebracht en nu kijken of het blad bestendig is tegen kopjes koffie, glazen frisdrank enz. Volgende week een update van de oude (nieuwe) tafel en van de veranda waar ik ook iets in veranderd heb. Tevens laat ik dan ook nieuwe items zien. Ik moet niet nu alles willen vertellen…………

Tot snel.

 

2 gedachten over “Gevulde bakken en een klus

 1. Astrid

  Hallo Monique,
  Bij toeval kwam ik op je site terecht. Met veel plezier heb ik er lekker op rond geneusd.
  Mijn compliment voor je leuke inrichting en “hoekjes” en de prachtige foto’s op je site.
  Ik heb sinds kort ook de Annie Sloan verf ontdekt en ben er ook al flink mee aan de slag gegaan.
  Een tafeltje had ik ook met was gedaan en vond het nog niet echt mooi toen heb ik de föhn erbij gepakt en toen werd het prachtig gevlekt en doorleefd. Ik koop de verf in Deventer waar ze ook hele goede adviezen geven. Omdat jij de verf in Zwolle koopt neem ik aan dat je ook ergens in deze regio woont.
  Ik volg ook een aantal blogs en “pik” daar ook praktische tips op; één favoriet heb ik daarin dat is http://hetmoonhuis.blogspot.nl/; zij weet van iets van de kringloop een prachtig nieuw uiterlijk te geven. Misschien ken je haar blog ook wel?
  Ik zal je site vast vaker bezoeken!
  Met vriendelijke groet,
  Astrid

Reacties zijn gesloten.