Gezelligheid

Het klinkt heel simpel, maar we hebben een lamp boven de eethoek. Nooit eerder wilde ik dit omdat ik de vrijheid wilde hebben/houden om de tafel ook op een andere plek te kunnen zetten. Sinds ik een oude steigerbank (Eric heeft deze een tijdje geleden gemaakt) tegen de muur heb staan, heb ik besloten dat dit toch wel de leukste opstelling is. Eric merkte ook vaak op dat hij een lichtpunt boven de tafel miste. We hebben gekeken naar een oude industriële lamp, leek ons echt gaaf, maar ik was bang dat dit toch “te druk” zou staan. Uiteindelijk bij Ikea geslaagd voor een witte geplisseerde kap waarvan ik er al twee heb (ooit gekocht bij Verrassend Goed in Haarlem). Op deze manier creëer je een eenheid. Ik vind het echt een hele gezellige eethoek geworden (dat was het al natuurlijk) en we zitten er nu vaak.

Eric en ik zijn vorige week zaterdag even naar Vaassen geweest om een hele grote schuur vol met heel veel oude spullen te bezoeken. Deze schuur bestaat al jaren en is net iets buiten het centrum te vinden. We zijn op zoek naar een klein gietijzeren ornament om in onze voordeur te plaatsen, deze deur gaat Eric binnenkort zelf verbouwen. Er staat zoveel dat je heel goed moet kijken om alles in je op te nemen. We zijn uiteindelijk geslaagd en ook nog wat andere leuke dingen meegenomen. Hierbij een foto van ander gietijzeren ornament welke puur als decoratie geldt.

Ook nog weer wat sfeerplaatjes waaronder een kruk met een wit bontje, wat oude kannen, victoriaanse laarsjes, een asperges plant in een zinken pot en twee kanten jabots  van JDL.

Een fijne zondag gewenst.

Monique

Ps. Aanstaande zaterdag is vanaf 10.00 uur in de Grote kerk in Deventer een brocantemarkt. Echt een aanrader!!!