Het “nieuwe” kind is er

Ik heb heel lang geleden een prachtige shabby bruine napoleon paspop gekocht voor een bedrag wat ik toen best veel geld vond. Het was het me waard omdat ik wel zag dat dit toch echt wel iets heel bijzonders was. Door de jaren heen zag ik ook dat de napoleon paspoppen steeds duurder werden omdat het steeds  moeilijk wordt om hieraan te komen. Er bestaan veel verschillende uitvoeringen, maar ik keek altijd naar de kleine zwarte…………………Ik had me voorgenomen dat wanneer ik er één tegenkom voor een betaalbare prijs, ik deze zou kopen en dan moest het popje naast de andere bruine komen te staan. Dit zou (voor mij ) een pracht plaatje opleveren.

Een half jaar geleden zag ik hem/het op de antiekmarkt in Apeldoorn. Met de mevrouw die de pop te koop had, ging ik aan het onderhandelen en ik moest er eerst over na denken. Terecht, want je kan je geld maar 1x uitgeven, toch? De week erop was Resi weer op de markt met het hele mooie popje, maar ik heb deze toen niet gekocht. Bij twijfel niet inhalen zeg ik altijd. Ik had wel een paar foto’s gemaakt en vaak keek ik ernaar, zeker wanneer ik op marktplaats weer een napoleon voorbij zag komen. Elke keer bedacht ik me dat het toch wel een beauty was.            Pas geleden stond Resi weer op een brocante markt en heb ik haar van te voren gebeld om te vragen of de pop nog te koop was. Dit was inderdaad het geval en ik besloot dat wanneer ik de napoleon pop weer zou zien en het “juiste” gevoel er bij zou krijgen, ik deze zou kopen. Zoals je hierboven ziet is dat dus gebeurd en ik begreep ook echt niet van mezelf dat ik ooit getwijfeld heb. Wat een prachte kleine diepzwarte pop!!!!

Tja, wat moet ik verder nog over zeggen…….

Lieve groet,

Monique

2 gedachten over “Het “nieuwe” kind is er

Reacties zijn gesloten.