Ideetjes

Ik ben gisteren met Janny naar de brocantefair in Deventer in de Grote/Lebuïnus kerk geweest. We hebben de auto op de Worp gezet en zijn gezellig met het pondje naar het centrum gevaren. Een paar minuten lopen en je bent al bij de Kerk. Ik ben vorige jaar ook geweest, maar het was toen veel drukker. Blijkbaar is er nu weinig reclame voor gemaakt terwijl het echt de moeite waard is. Ik heb weer gezellig bekende “brocante” dames gesproken en dat alleen al is voor mij een reden om hier naar toe te gaan. Nadat Janny (terecht) had aangegeven dat we zo nooit verder komen, heb ik me meer op alle mooie spullen gericht. We hebben twee keer een eet/drink stop gemaakt en zijn uiteindelijk met leuke aankopen richting huis gegaan. Een chocolademal voor kleine eitjes en een witte soeplepel. Deze laatste heb ik aan een paneel gehangen en een stolpkaars ingezet. Het is heel simpel maar staat wel erg gezellig. Ook kan je er bv. een krokus of een bolletje mos inleggen.

Op de terugweg van Deventer naar Apeldoorn zit de Brocanteschuur 178 en deze is 1x per maand geopend. Dit was toevallig gisteren, dus ook daar nog even een stop gemaakt. We waren erg verbaasd over de hoeveelheid echt mooie spullen die we daar zagen. Ik ga hier zeker de volgende keer weer naar toe en laat jullie weten wanneer dit is.

Op het kleine tafeltje in de keuken staat al jaren een oud vitrinekastje en heb het kastje vervangen voor wat anders. Ik wil kunnen zitten aan dit tafeltje dus het kastje staat nu onder de veranda en heb ik met bestaande spullen het tafeltje anders aangekleed. Het is een gezellig zitplekje geworden. Tijdens het koken even, met een lekker wijntje, in de JDL kijken………………

Een fijne zondag gewenst!

Monique