Kleine veranderingen, groot plezier

Zo, daar ben ik weer. Het kwam er even niet van om een bericht met foto’s te plaatsen. Dit wil niet zeggen dat hier niks gebeurd op het interieurgebied hoor, jullie kennen mij. Ik heb alweer een paar dingen veranderd en één hiervan is dat ik mijn klepbank ook zwart heb geschilderd met de krijtverf waarmee ik alle lampenvoeten heb geschilderd.  De andere kleur beviel me toch niet (hij kleurde soms iets rozig), dus toch maar weer in de “groep” gegooid hier. Dat betekend Eric mededelen dat ik de bank toch heeeeeel graag ook zwart wil maken. De reactie was niet heel enthousiast, wat ik al verwachtte.  Maar, ik kreeg toch een soort van groen licht hiervoor, dus de week erop aan de slag! Het resultaat vind ik prachtig en Eric hoor ik er helemaal niet over.

Ik ben ook weer, met twee vriendinnen deze keer, naar Frieda Dorresteijn in Leersum geweest, toen naar de Espeterhoeve in Barneveld om te lunchen en afgesloten met een bezoekje naar  Hillarys Home in Bennekom. Het was een TOP dag met TOP adressen. Als tip moet ik noemen dat je bij de Espeterhoeve voor een lunch wel moet reserveren, het is altijd vol. Dat ervaarden wij ook helaas. Hierbij wat plaatjes van kleine veranderingen die ik dan thuis toepas na dit soort bezoekjes, uiteraard wel met wat mooie aankopen.

Ik heb ook weer wat weggehaald om zo het nieuwe tafeltje en krukje mooier uit te laten komen.

Een tijdje terug heb ik een wilde asperageskrans gekocht bij Hillarys home en bedacht dat het zelf maken van zo’n krans ook zou moeten lukken, ik vind mezelf wel een beetje handig. Ik ging, zonder verdere plannen, naar een tuincentrum bij ons waar ik vaak kom om eens te informeren of het moeilijk is om zelf een asperageskrans te maken. Na een tijdje uitleg te hebben gehad hierover EN met de opmerking: Monique, dat gaat jou zeker lukken, stond ik buiten met een grote strokrans van 60 cm doorsnee, 9 asperages takken, 4 doosjes krammetjes, 2 klosjes groen binddraad en twee doosjes mos. Oke, volgens mij ga ik nu een krans zelf maken. Ik ben begonnen om op de tafel onder de verande een groot plastic kleed te leggen en daarop de strokrans gelegd.  Op de krans heb ik mos gelegd zodat de krans volledig bedekt is en hier en daar vast gestoken met een krammetje. De krans toen op drie blikken verf gelegd zodat ik met het wikkeldraad hier makkelijk om heen zou kunnen. Dit natuurlijk als tip van Eric, die af en toe kwam kijken. Dat ik zelf hier niet op kom…………op deze manier heb ik de krans goed met het groene draad ingewikkeld.

Toen de krans helemaal naar mijn zin was heeft Eric hier een bevestiging, in de vorm van een rond oog,  aan gemaakt. De krans moet natuurlijk goed worden opgehangen zonder dat hij naar beneden valt.

Hierboven zie je de asperages al klaar liggen met de rubberen handschoenen die je hiervoor ECHT nodig hebt. Zonder handschoenen kan je dit niet doen! Ik ben in het midden van de krans begonnen met 1 tak vast te maken met een krammetje en rond te leggen hierin. Op deze manier voeg je elke keer 1 tak toe net zolang totdat je de krans helemaal hebt gevuld met de takken en altijd rond blijven draaien, Het is echt niet moeilijk, maar wel arbeidsintensief. Om deze reden zijn dit soort kransen behoorlijk aan de prijs en hoe gaaf is het dan wanneer je dit zelf is gelukt.

Eerst heb ik de krans even buiten gehangen of het er goed uit ziet om deze daarna binnen een heel mooi plekje te geven! Ik ben niet trots, maar SUPER trots op het eindresultaat. In het echt nog veel mooier!!!

Fijne dag verder,

Monique