Laatste update woonkamer 2017

De kerstspullen zijn al opgeruimd en ik ben lekker bezig geweest met het restylen van onze woonkamer. Al een tijdje wilde ik een karpet bij de zithoek, maar het leek mij niet zo praktisch. Zonder karpet kunnen we gemakkelijk met ook (vieze) schoenen bij de bank zitten en met een kleed bij de zithoek wordt het wat meer uitkijken. Ondanks dit bezwaar heb ik toch een prachtig karpet gekocht bij Wehkamp in de kleur die ik voor ogen had en hij was zeker niet duur. Wanneer het dan toch niet bevalt (dat we teveel moeten uitkijken) dan gaat het de deur uit. De dag NA kerst de kerstspullen snel opgeruimd en fijn de boel omgegooid. Ik vind het altijd bijzonder dat wanneer ik 1 nieuw item koop,  ik meteen veel inspiratie krijg om ook andere dingen te veranderen. Eerst even het kleed laten zien.

De bank heb ik verschoven naar het midden van de voorkamer en nu kan je aan beide kanten hier langs lopen. Bij de salontafel heb ik een oud klompenbankje (komt van de slaapkamer)  gezet om meer plek te krijgen voor borden, kopjes enz. Tevens heb ik hier het mooie vliegenkastje weggehaald en een grote spiegel tegen de muur gezet, die ik eerst weer wit heb geschilderd. Voor de spiegel staat nu de oude witte paspop en de victoriaanse witte laarsjes met de bolmoskrans.  Een hoge lamp maakt het geheel af.

De spullen die achter de bank stonden mogen blijven staan en heb ik alleen hoeven te verschuiven. 

 

 

 

 

 

 

De zwarte spiegel die hier stond, heeft nu een nieuw plekje gekregen bij de napoleon paspoppen.

De eettafel heb ik weer langer gemaakt d.m.v een stuk blad waar twee ijzeren buizen aan zitten welke worden geschoven in de twee gaten die aan de kop zijn kant in het blad zijn gemaakt. Eric heeft dit ooit gerealiseerd. Het staat meteen weer anders en geeft, voor mij, een nieuw beeld.

Het kleine spiegeltje wat op de sidetable stond, in de keuken gezet en ook een lamp in een hoekje op het aanrechtblad erbij. Dit staat ’s avonds heel gezellig wanneer deze aan is, alleen heeft Eric het idee dat dit niet praktisch is (echt weer een man he?). Wanneer dit zo blijkt, gaat de lamp weer gewoon weg, maken we geen punt van. Er zijn veeeeeeeel belangrijkere dingen in het leven! Meteen nog even een foto van de veranda waar ik de twee bruine vachten heb gelegd.

Ook heb ik nog een vliegenkastje uit de kamer gehaald en hier simpel een paar hele oude voetenbakjes gezet. De twee vliegenkastjes hebben een nieuw plekje in onze slaapkamer gekregen, foto’s komen de volgende keer.

Ik wens iedereen een hele fijne en gezellige jaarwisseling toe en wees voorzichtig met vuurwerk.

Lieve groet,

Monique