Meer rust

De titel van dit bericht past niet zo bij mij, ik ben geen rustig type. Juist om die reden moet ik het in huis niet te druk hebben, vandaar de rustige tinten in huis en bij mij geen fel kleurgebruik. Ik kan het bij een ander wel warm en mooi vinden, maar niet bij mij thuis.  Door de komst van de klepbank merk ik dat ik nu helemaal behoefte heb aan een rustig geheel in huis. Eric is ook een rustige man, daarom past hij natuurlijk zo goed bij mij…………(geintje).  Ik merk dat ik spullen weghaal en grotere items toevoeg. Ook val ik steeds meer op doorleefde houttinten/zwarttinten zoals mijn stoeltje bij de piano, de oude broodplank, het zwarte ladenkastje achter de bank, oud bestek, zwarte onderstolpen enz. Kan ook zo weer veranderen hoor, maar voorlopig even niet. Eerst dus maar wat foto’s, dan zien jullie wat ik bedoel.

Op de piano heb ik de oude panelen, die had ik eerst achter het bankje staan bij de eettafel, tegen de muur gelegd. Het is dan ook weer zo frappant dat de panelen in de lengte precies de afmeting van de lengte van de piano hebben. Het valt mij vaker op dat dingen gewoon zomaar passen. De collectie oude kisten en koffertjes blijft ook erg mooi. De grote gietijzeren pot komt van de veranda, deze stond al jaren op de tafel tegen de muur. De verzilverde cloche ligt ook mooi te zijn op het kleine tafeltje. Op de eettafel ligt momenteel een grote cloche, deze lag altijd in een vliegenkastje. De collectie beboterde schalen blijft ook mooi in hun eenvoud.

Ook een doorkijkje van de gang naar de keuken, een oud bakkersblik in het vitrinekastje op de piano, een oude mand met de prachtige zwart/witte plaid, een doorkijkje naar de veranda, de oude hoedendozen, de beboterde terrines, het stoeltje voor de piano, al deze verstilde kleuren, hier kan ik echt van genieten. Ik hoop jullie ook!

Fijne zondag

Monique

4 gedachten over “Meer rust

 1. Ineke van Leeuwen

  Wat weer een prachtige foto’s van je mooie inrichting
  Ik krijg de laatste tijd ook steeds “liefde” voor zwart en bruin tinten in mijn interieur
  Jouw foto’s geven mij weer wat inspiratie

  Fijne zondagavond Ineke

 2. Sandra

  Mooie foto’s weer ! Ik hou ook erg van dat versleten wit, beige, bruin, en een accent van zwart.Dat geeft het net even meer pit !
  Fijne avond,
  Groet,Sandra

 3. Karin

  Hai Monique,

  het is weer mooi ingericht zo!
  Het geval wil dat mijn tinten in huis nu ook zwart , grijs, wit en bruin zijn, en ik wat rustiger wilde.
  Tot mijn grote verbazing eigenlijk,want het voorjaar komt eraan en dan heb ik normaal gesproken zin aan veel lichte witte tinten.Maar toch naar gevoel gehandeld.
  ………en wat blijkt, de warme tinten zijn nog “In” ook!

Reacties zijn gesloten.