Nieuwe oude klepbank

Altijd wanneer ik een klepbank zie, wordt ik een beetje verliefd. De gezellige uitstraling van zo’n bank is iets waar ik warm voor loop……… Toen wij een paar jaar geleden de veranda hebben aangebouwd, was meteen de wens om bij de grote tafel een klepbank te plaatsen. We hebben er toen één op maat laten maken, dat kan bij een nieuwe klepbank. De tafel is 2.30 dus de bank moest ook die maat hebben. Zo gezegd zo gedaan en ik heb met o.a. de buurtkindjes al heel veel gezellige uren op de bank doorgebracht.  Wat een nadeel kan zijn, wanneer je dezelfde maat neemt als van de tafel, dat wanneer je op de bank wil gaan zitten je OF de tafel OF de bank iets moet verplaatsen. Je kan er anders niet tussen komen en dat is heel onpraktisch. Om die reden komt een klepbank niet in de woonkamer bij onze eettafel (zei Eric). Ondertussen is zijn mening hierover bijgesteld en kreeg ik te horen dat wanneer ik dit nu zoooo mooi vind, ik dan maar moest gaan kijken voor zo’n bank voor bij onze eettafel. Voor mijn doen heb ik hier echt de tijd voor genomen om goed te kijken waar ik het beste kon slagen en ook nog voor een leuke prijs. Ik heb uiteindelijk op Marktplaats een oude bank gekocht in een blauwe kleur die niet bij ons past, maar Eric zei dat hij deze wel kaal wilde maken zodat ik dan met krijtverf mijn gang kon gaan.

Zo zag de bank eruit bij aankoop en tijdens het kaal maken, wat veel werk was (voor Eric). Ik heb de bank in de grondverf gezet, geschuurd, met witte krijtverf geverfd en daarna met kleurloze was ingewreven. Het kon niet zo zijn dat alleen Eric hier veel werk mee zou hebben, ik moest er ook wat voor doen (vind ik). Hieronder het eindresultaat.

Ik ben er erg blij mee en de bank geeft rust in de ruimte.

Prettig weekend!

Monique

8 gedachten over “Nieuwe oude klepbank

 1. Jacqueline Koopman

  Woh wat een verschil zeg!!! Het lijkt een heel andere bank. Door de nieuwe kleur, zie je de details veel beter. Weer een plaatje!

 2. Brigitte

  Ben ook n beetje verliefd, wat een plaatje. En onder jullie beiden handen een mooie transformatie . Heel veel klepplezier :))
  Fijne avond
  lieve groet Brigitte

 3. karin

  Hai Monique,

  Even een ideetje voor je ( misschien heb je er zelf ook al wel aan gedacht) maar omdat je in je stukje schreef dat het zo lastig is om een klepbank aan de eettafel te hebben met dat schuiven, zou je er ook een paar wieltjes onder kunnen zetten.
  Het ziet er weer prachtig uit bij je!

  Met Hartelijke groet ,Karin

 4. Marijke

  Wat een pracht van een klepbank en je ziet er aan af met liefde opgeknapt! Daar zul je veel plezier van hebben!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

 5. Sandra

  Dat is inderdaad een prachtige bank! …Dat blauw was wel erg blauw! Ik vond hem naturel ook mooi , maar zo past hij in het wit helemaal in je interieur. Heerlijk als iets helemaal aar je zin is,toch? Soms moet je er even naar zoeken, afwachten, geduld hebben (moeilijk ! ), maar als je hem dan ziet….kun je daar helemaal blij van worden!

  geniet van je aanwinst!

  Groetjes,Sandra

 6. Ria Mertens

  Monique wat een mooie bank het was het wel waard al dat werk wat jullie er aan gehad hebben fantastisch gewoon!!!

Reacties zijn gesloten.