Oude broodkast

Eerst wil ik beginnen met te zeggen dat afgelopen 5 mei de fair bij Pollewop Brocante in Emst weer geweldig was! Veel prachtige kramen met ook heel veel mooie spullen en super mooi weer, het was genieten. Ik heb veel bekenden gezien en gesproken, het was een groot festijn.  Eric was deze keer ook mee en heeft mee mogen maken dat ik NIKS heb gekocht…… Komt in de krant deze week. Van te voren had ik ook gezegd dat ik echt niks nodig heb en zelf wat spullen wil gaan verkopen via mijn blog.

Nu over de oude broodkast zoals hierboven in de titel wordt genoemd. Al lang wilde ik een grote kast in onze woonkamer, maar ik had hier geen plaats voor. We zeiden altijd dat wanneer we de antieke piano kunnen verkopen voor een normale redelijke prijs (ze zijn niet veel meer waard tegenwoordig), komt daarvoor in de plaats een mooie kast. Ondertussen weet ik dat dit niet gaat lukken en de piano blijft dus staan waar die staat. Het is ook een mooi meubelstuk en wanneer ik oud mag worden en niet veel meer kan, ga ik lekker weer mooie muziek spelen!  Ondanks het feit dat er geen plek voor is, ben ik wel altijd blijven kijken naar oude broodkasten. Deze kasten hebben een prachtige uitstraling. Op de site Jantje en Dientje zag ik al een tijdje een broodkast waar ik elke keer weer door gegrepen werd. Ineens wist ik het: De oude zwarte schouw moest hiervoor wijken en dan had ik een mooie ruimte voor dit exemplaar. Om een lang verhaal kort te maken, de kast heeft ondertussen een plek in onze woonkamer en het lijkt alsof het nooit anders is geweest. De spulletjes die uit deze hoek weg moesten om plaats te maken, hebben een ander mooi plekje gekregen. Deze foto’s laat ik een volgende keer zien.

Ps. De webwinkel www.jantje-dientje.nl heeft hele mooie spullen te koop en het is echt een aanrader om hier regelmatig op te kijken. Irma en Ko hebben mij erg gastvrij ontvangen in hun huis en we hebben met ons drietjes heel gezellig een tijdje zitten kletsen met uiteraard een lekker bakje koffie.

Groetjes,

Monique

2 gedachten over “Oude broodkast

 1. Ineke van Leeuwen

  Wat was het genieten in Emst
  Prachtige kramen met het mooiste brocante
  Erg mooi de nieuwe kast daar ga je zeker veel plezier van hebben
  Ik heb ook een nieuwe kast gekocht bij Caatje in Heel
  Deze kast komt Rene (de man van Caatje) aankomende zaterdag brengen
  Tot de volgende post

  Groet Ineke

 2. Annelies

  Staat mooi hoor Monique.
  Knap van je dat je op de fair in Elst niets gekocht hebt.

Reacties zijn gesloten.