Oude panelen en wat groen

Wanneer ik oude panelen tegenkom, gaat mijn hart ook hiervoor weer sneller slaan. Ik heb er een paar in huis, maar kom ik de juiste maat met het goede patine tegen kan ik het niet weerstaan om deze te kopen. Afgelopen vrijdag besloot ik, om op mijn laatste vakantiedag rond de feestdagen, gezellig naar de Espeterhoeve in Barneveld te gaan. De sfeer die daar heerst in zowel het restaurant, als in de Plantage en in het woongedeelte, vind ik altijd heerlijk! Ik doe daar dan veel inspiratie op en ga vol plannen weer naar huis. De ene keer koop ik wel wat en de andere keer niet, ligt er helemaal aan. Deze keer zag ik het……………..en was echt  verkocht. Helemaal  achter in het woongedeelte stond een oud paneel MET de juiste afmeting en MET de juiste uitstraling. Met de juiste afmeting bedoel ik een klein formaat wat je b.v. voor een keuken raam kan plaatsen. Wanneer je ernaar op zoek gaat, vindt je ze niet. Om die reden heb ik de luiken gekocht, het staat echt prachtig voor mijn keukenraam!

Ook heb ik daar een kleine wilde asperageskrans gekocht en deze in de ijzeren mand gezet in een hoekje in de keuken  (zie je hierboven) Uiteraard heb ik nog een heerlijke cappuccino met appelgebak en slagroom genomen voordat ik weer naar huis ging.

Ik heb sowieso overal wat groen toegevoegd in de vorm van bolmos en nog een asperageskrans die ik laatst bij Frieda Dorresteijn heb gekocht. Haar winkel en woohhuis zit in Leersum en is ECHT een bezoekje waard. Zij heeft open dagen waarbij je ook in haar huis mag kijken, dus een aanrader. Ik moet erbij zeggen dat bij Frieda en ook in de Espeterhoeve alles in de landelijke (hoffz) stijl is ingericht.

In de oude trog die je ziet heb ik eerst wat plastic ingelegd, daar gewoon mos op en toen de amaryllis bollen. In de grote gietijzeren pot heb ik wat asperagesplantjes gezet en omdat ik dit niet in allemaal aarde wil zetten, leg ik wat beige papier om de rand zodat je de binnenpotten niet ziet.

Ook nog even een foto van een oude meelzak over een stoeltje bij de piano, het zicht vanaf de eethoek naar de keuken, mijn drie napoleon kindjes en drie krukjes gestapeld voor een smal muurtje.

Fijne zondag verder!

Monique

2 gedachten over “Oude panelen en wat groen

  1. Brigitte

    super je luikjes!! Hoe blij je daarvan kunt worden he.
    Het beetje groen erbij maakt t geheel helemaal af.
    Geniet ervan en van het weekend
    lieve groet Brigitte

Reacties zijn gesloten.