Shabby ladenkast en een weekendje weg

Zoals beloofd laat ik jullie mijn aankoop in Deventer zien, een prachtig shabby ladenkastje. Ik heb deze achter de bank gezet met de gietijzeren pot en de victoriaanse laarsjes ervoor. De laadjes heb ik ook even open gezet om te laten zien hoe leuk het is om straks met de kerst b.v. kleine kerstspulletjes in te leggen. Het Cleo popje een ander plekje gegeven met daarachter de engelenvleugels hangend aan de ladder. Ik vind het weer een mooi geheel geworden.

Afgelopen weekend zijn Eric en ik een weekendje naar Breda geweest om van daaruit een dagje Antwerpen te doen. We zijn eerst begonnen met een bezoek aan Dejavu in Oosterhout. Deze winkel stond al lang op mijn verlanglijstje, maar ik rijd daar niet zomaar even naar toe.  Nu konden we dat mooi combineren en zeker omdat Desiree open dagen had.  Wat een prachtige uitstraling heeft dit pandje met heel veel mooie spullen. Uiteraard waren de vrouwen in de meerderheid, dus Eric en die paar andere mannen hadden het “zwaar”.  Elke keer moesten ze komen kijken om te horen hoe mooi het is, elke keer weer verbazen over wat het allemaal kost, op zoek naar een pinautomaat enz. Wel even tijd gemaakt voor een kop koffie, maar voor de rest moesten ze gewoon meelopen en doen alsof het leuk is…………Zonder gekheid, ik heb genoten van al het moois!!! Een prachtig oud doopjurkje op een even oude standaard gescoord. Gekregen van Eric, lief  he?

Hierna naar Breda gereden om daar gezellig te gaan shoppen, een hele mooie stad en super gezellig!  ‘S avonds naar ons van der Valk Hotel gegaan en lekker gegeten, het is daar echt goed vertoeven. De volgende dag uitgerust naar Antwerpen gereden en hebben daar de mooiste winkels en vele gezellige kroegjes en eetgelegenheden gezien. We hebben de dag afgesloten met een bezoekje aan de Kloosterstraat, hier zijn verschillende leuke antiek/brocante zaken. Eric zag een oude zwarte industriële hanglamp liggen tussen veel spullen en na wat te hebben onderhandeld, deze gekocht. In een volgende bericht laat ik zien waar dit moois een plekje heeft gekregen. De zondag zijn we naar Edam gegaan waar in de grote Kerk een Brocantefair was georganiseerd door o.a. Petra van “Fort Lapin”.  De brocanteurs die hier staan mogen dit alleen op uitnodiging van de organisatie. Men wil hiermee een bepaald niveau van brocante uitstralen, nou………………dat heb ik geweten! Ik dacht bij Dejavu dat ik al het moois al had gezien, nu stonden er 45 kramen met deze “wauw” factor. We zijn eerst een paar keer alles langs gelopen om al het moois te laten landen. Ik heb verschillende bekende brocanteurs gezien en gesproken, echt gezellig. Tussendoor Edam in gegaan om een bak koffie met wat lekkers te nemen en even wat te pinnen. Ik had me voorgenomen wanneer ik een wespentaille paspop tegenkom voor een redelijke prijs, deze zeker niet te laten staan. Inderdaad, ik zag haar staan en was verliefd (in hoeverre dit mogelijk is op een paspop). Einde van de rit hebben we deze dame opgehaald en onderweg naar de auto het nodige bekijks gehad. Het is de witte dus………………..

Het is maar goed dat er ook nog zoiets bestaat als werken, sporten, huishouding doen, zorgen voor een hele lieve schoonmoeder en sociale verplichtingen, anders zou ik helemaal “verdrinken” in mijn interieurpassie. Wat houd ik hiervan!!!

Tot een volgende keer.

Monique

Een gedachte over “Shabby ladenkast en een weekendje weg

Reacties zijn gesloten.