Vakantie en veranderingen

Zo, dat is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht plaatste. We hebben net drie weken vakantie gehad, waarvan we de eerste week naar Kos Griekenland zijn geweest. Het was een heerlijke rustige week waarin we alleen dingen gedaan hebben waar we zin in hadden, niks moest. Het hotel was perfect met een aantal grote zwembaden en genoeg ligstoelen. Veel lopen, fietsen en einde van de dag relaxen bij het hotel, genieten dus!!! Ik was voor die tijd al behoorlijk bezig geweest met de veranderingen die ik wilde toepassen in ons interieur. Na Kos zou Eric een aantal dagen gaan fietsen met vrienden en ik kon me uitleven in huis. We hadden de afspraak gemaakt dat ik NIET de bank zou verplaatsen en NIET de muren zwart zou gaan verven, voor de rest mocht ik mijn gang gaan……….Dit zou vroeger “not done” zijn geweest, maar dat is het voordeel van ongeveer 40 jaar relatie, dan is dit gewoon mogelijk. Ieder doet dat wat hem/haar een fijn gevoel geeft. Oke, ik begin met de veranda waar ik het zwart/graphite ook heb toegevoegd.

Ik heb om de tuinstoelen de hoezen van Leenbakker gedaan, ook om de Ikea stoel waar een witte hoes omheen zat en deze stond binnen bij de zithoek. Deze stoel is nogal groot en stond me eigenlijk binnen een beetje in de weg. Daaroverheen heb ik een oude meelzak gehangen, wat het zwart wat afzwakt. Ook heb ik hier een staande lamp van de Praxis gezet met een kap van de Kwantum. Ik heb een aantal van deze lampenvoeten gekocht en deze allemaal met de nieuwe kleur zwart geverfd. Hiervoor heb ik Slate Grey van Pure and Originale gebruikt. Ik heb een aantal nieuwe lampenkappen moeten kopen om de nieuwe kleur zwart te krijgen, deze waren natuurlijk allemaal wit. Bij de kwantum is dit heel betaalbaar en heb je veel keuze.

De panelen zwart geschilderd, gietijzeren vazen geschilderd en een zwart tafellaken (wat tegen de regen is bestand) over de buitentuintafel gelegd. De twee rembrandprentjes (die ik ook in het groot heb), heb ik uit de nieuwste Liefde voor Brocante gehaald en in lijstjes van de Hema gedaan.

In de keuken ook een zwart hoekje gemaakt, een vachtje met alle kleuren die je nu overal terug ziet in het nieuwe plaatje op de klepbank. Dit is niet goed te zien zo, maar in het echt is het erg mooi. Je ziet Eric bezig met de waterinstallatie te controleren die “verstopt” zit in de ombouw voor de containers. De volgende keer laat ik de vernieuwde eethoek zien en daarna de vernieuwde  zithoek.

Groetjes,

Monique

2 gedachten over “Vakantie en veranderingen

 1. Annelies

  Lieve Monique,

  Eén van je spreuken is:
  leven is het meervoud van lef
  Nou lef heb je wel hoor om jullie interieur zo te veranderen, mooi!!

  1. Monique Bericht auteur

   Lies,

   Wat lief gezegd en tot snel, lekker eten en drinken samen!!
   Monique

Reacties zijn gesloten.