Verandering woonkamer

Ken je dat gevoel? Je zit in de woonkamer, kijkt om je heen en bedenkt: Ik wil wat veranderen. Bij ons is het eigenlijk gemakkelijk, de zithoek kan niet anders dan zoals het nu is opgesteld. De snoeren van TV en muziek zijn mooi onder de vloer weggewerkt en omdat we een dolby surround systeem hebben, kan de bank niet verplaatst worden. Wel kan ik de kleine kastjes die ik hier omheen heb staan anders neerzetten. Maar……………., de zithoek is heel erg naar mijn zin en op de juiste manier ingericht. Dit heb ik in mijn laatste bericht nog laten zien. Wel kan ik heerlijk “klungelen” met ons eetgedeelte en dit heb ik pas weer gedaan. Ik heb dan al een tijdje inspiratie hoe ik het wil, wacht nog even omdat het toch wel weer werk is en dan ineens MOET het gebeuren. Ik wil hiervoor ook zeker een middag de tijd hebben om lekker te gaan schuiven.

Mijn favoriete meubel (de klepbank) heb ik tegen de muur gezet onder het zijraam en hiervoor de sidetable die Eric ooit heeft gemaakt. Deze stond al een tijd onder de veranda  en was geel/wit  van kleur.  Niks mis mee, maar voor de nieuwe plek in de woonkamer heb ik de tafel met witte krijtverf behandeld. Mijn mooie houten stoeltje ervoor, de poppenfamilie met oude dozen op de broodplank in de hoek van de bank gezet, de voederbak met zwarte onderborden met (uiteraard een oude schoenenmal) op de sidetable en klaar!

De eethoek heb ik tegen de muur geplaatst en verlengd met het zijstuk, ooit gemaakt door Eric, voor wanneer we veel eters hebben. Een vliegenkastje erop gezet met de andere spullen die al op de tafel stonden. Hierbij staat nu wel een oud prentje die ik afgelopen donderdag op de antiekmarkt in Apeldoorn heb gekocht voor een hele leuke prijs. Het vliegenkastje komt van de andere kant en moest van mij wel in de kamer blijven. Ik ben en blijf gek op die kleine kastjes, deze kunnen overal staan. De witte hanglamp had Eric voor mij al weggehaald, deze had ik zelden aan en hing me eigenlijk in de weg.

Ik kan daarna heel erg genieten van het “nieuwe” geheel, gewoon met spullen die ik al had (op het prentje na) en waarmee ik nu een hele andere look heb.

Tot de volgende keer!

Monique

P.s. Ik heb in het zitgedeelte toch wat groen toegevoegd en het kleinste popje bij de twee etalagepoppen gezet.

6 gedachten over “Verandering woonkamer

  1. Brigitte

    Het blijft een sport om t toch steeds op een ‘ nieuwe’ plek te zetten. Heel herkenbaar en zo leuk om te doen.
    Geniet ervan, het is weer een mooi geheel
    goed weekend

    lieve groet Brigitte

Reacties zijn gesloten.