Vernieuwde eethoek

Zo, dat is even heerlijk!! Er waait wat wind en het regent iets, echt fijn………….Ik zit nu lekker onder de veranda om dit bericht te schrijven. Ik zou jullie nog foto’s van de vernieuwde eethoek laten zien, waarvan ik ook het witte door zwart heb vervangen en oud hout heb toegevoegd.

De witte tafel heb ik geruild met de tafel die onder de veranda stond en welke Eric ooit heeft gemaakt. Het houten stoeltje (op de kopse kant) heb ik al heel lang en ooit gekocht bij “Tante Brocante” aan de Koninginnenlaan. Deze zaak is hier helaas niet meer, ik vond daar altijd echt leuke spullen. Het zwarte krukje heb ik ook met krijfverf van P&O geverfd, deze was ook wit. Het houten krukje komt bij de Espeterhoeve in Barneveld vandaan, echt een superadres voor mooie spullen. De witte klepbank heb ik ook geschilderd met krijtverf in een kleur die past bij de kalkverf muren met hierop een vachtje waarin alle nieuwe kleuren terug komen. Ook hier weer een lampen voet van de Praxis (zelf geverfd) met een kapje van de kwantum. Ik denk dat ik de klepbank nog een keer met iets ga behandelen zodat de kleur toch iets anders wordt.

Ik heb gisteren een interieurdag gehad en ben naar drie, voor mij, topadressen geweest. Eerst naar Frieda Dorresteijn in Leersum, zij heeft elke donderdag en zaterdag haar twee winkels  winkels open en op zaterdag echt ook open huis. Hier is alles in de Hoffz stijl te bezichtigen en kan je uiteraard heel veel moois kopen. De hele ambiance daar, het heerlijke kopje koffie MET lekkers, lokt heel veel mensen waaronder Monique dus……………Wanneer je van deze stijl houdt, doe je echt veel inspiratie op. Frieda is ook een hele eenvoudige lieve vrouw die, indien gewenst, tijd voor je maakt. Ik heb bij haar een prachtig windlicht gekocht en een hele goedkope kap (in de sale) die ik zelf met krijtverf ga behandelen. Daarna ben ik naar Veenendaal naar “Best for Home” gereden, ik was hier pas even met Eric geweest en heb me verbaasd over de hoeveellheid prachtige oude tafels, bankjes, potten enz. Alles is erg mooi gestyled en ik had me al voorgenomen om hier zeker alleen en z.s.m. weer naar toe te gaan. Ik heb daar een prachtig oud chinees zwart smal bankje gekocht, deze staat op dit moment naast de salontafel. Kan ook zo weer veranderen, maar voor nu helemaal mooi. Ook heb ik daar de twee kelim kussens gekocht die op de bank liggen. De grote keuze van deze kelim kussens zie je nergens! Uiteraard had ik alles van te voren al uitgezocht op hun website, daar maak ik (bijna) een studie van. Overal hangt een behoorlijk prijskaartje aan, dus moet ik zeker weten dat het echt dat WAUW effect geeft wanneer het thuis staat. In het echt zijn alle tinten veel mooier dan op de foto’s, daar verbaas ik me altijd weer over wat dat kan verschillen. Hierna ben ik weer naar de Espeterhoeve in Barneveld gegaan om ook daar te genieten van de prachtige sfeer die daar heerst en van het heerlijke lunchen enz. wat je daar kan. De dag was echt genieten op allerlei fronten!!!

Tot snel,

Monique

Ps. Een aantal aankopen zijn een vervroegd verjaardagscadeau van Eric voor mij, heel lief!

Een gedachte over “Vernieuwde eethoek

  1. Annelies

    Lieve Monique
    Wat ben je druk geweest.
    Veel geschilderd, echt mooi geworden.
    Ik keek op van de kussens die je bank nu sieren wist niet dat dat ook jou styl was.

Reacties zijn gesloten.