Voorjaarskriebels?

De maand januari is alweer bijna voorbij, dus we gaan de zonnige tijd tegemoet. Op naar het voorjaar en de buiten momentjes, ik kijk (wie niet) er naar uit. Wanneer het zonnetje nu af en toe binnen piept, krijg ik meteen een energieboost en moet de boel weer anders.

Ik merk dat ik steeds meer val voor de rustige Hoffzstijl, alleen moeten de tinten niet te donker worden. Je ziet wel bij degenen die deze stijl hebben, dezelfde potten, kruiken, kandelaars, windlichten enz. Dat is wel jammer, maar ik vind het allemaal wel erg mooi. Tijdens het kijken bij de vele instagram “dames”, kwam ik de site van Rust en Tiek tegen en wat ziet het er gaaf uit bij hun. Ik zag dat dit woonhuis met winkel (opslag achter hun huis) vlak bij mij in de buurt zat, dus ben ik hier afgelopen vrijdag even langs gegaan. Op zo’n open dag mag je ook bij hun in huis kijken, echt prachtig! Ik had al bedacht om de boel weer wat om te gooien, dus ben ik dit thuis ook meteen gaan doen.

Ik heb het oude paneeltje waar de witte oude bodice tegenaan hing en het vliegenkastje (stond eerst achter de bank) tegen de muur waar de witte Ikea stoel staat gezet. De grote witte spiegel met de wespentaillepaspop, de bolmoskrans en de victoriaanse laarsjes staan nu tegen het smalle muurtje tussen de twee ramen.

Het witte luik met het kleinere witte stoeltje tegen de muur bij de zithoek gezet en het mooie vrouwenprentje aan het luik gehangen. Tevens staat het oude verweerde krukje met wat spulletjes erop naast de stoel. Een heel oud dienblad met een ornament op de salontafel en je hebt weer een ander geheel.

Bij de eethoek heb ik het witte paneel (wat eerst bij de zithoek stond), naast de klepbank gezet met de kleine oude spiegel eraan. De zwarte lessenaar op de kop van de tafel en de lamp, staat ook heel gezellig. Ik heb twee kussens van linnen stof gemaakt en op de bank gelegd, kunnen jullie het nog volgen?

Achter de bank staat nu een wit vliegenkastje met een verweerde zwarte houten bak, dit staat bij de rest wat hier staat, prima! Het vitrinekastje (stond op de witte sidetable)  staat weer in de keuken, staat daar toch ook altijd weer mooi. Op het kastje ligt de grote prachtige cloche.

Ik heb van een hele lieve vriendin een mooie voorjaarsschaal gekregen en deze staat mooi te zijn in een keukenhoekje.

Het is een beetje een lang verhaal geworden, ik had ook gewoon kunnen zeggen: Ik heb de boel in huis wat veranderd. Maar…………………nu heb ik jullie misschien wat vermaak kunnen geven op deze donkere koude dag!

Lieve groet,

Monique